Ons aanbod

Onze activiteiten hebben we gebundeld in rubrieken.
Stel zelf je voorkeuren in door te klikken op de buttons.

Vrijdag 24 januari 2020 Torhout content

Wassen en strijken doe je zo!

Op aanvraag van onze leden geven we een workshop "wassen en strijken". Deze activiteit staat open voor iedereen!

Zaterdag 25 januari 2020 bbq

Samen naar het toneel

Op zaterdag 25 januari 2020 gaan we naar de première van "De weduwenclub" in CC De Brouckere te Torhout.

Een verhaal over mannen en hun goede en slechte kanten, turnoefeningen, seksfilmpjes, “Picongskes”, goeie marchandisse en schoon alaam… en nog veel meer!

KWB-leden betalen €9 en kunnen reserveren via info@torhoutcontent.be of bij Roger Pecceu, tel 050 21 56 24 (vóór 6 januari 2020).

Zaterdag 15 februari 2020 geocaching

Vorming voor begeleiders

Voor wie wil leren rijden, is er vorig jaar een en ander veranderd. Het theoretisch examen is strenger geworden en in de praktische proef zijn er onderdelen bijgekomen. Voor wie leert rijden met vrije begeleiding – met papa of mama als lesgever – is de belangrijkste verandering dat de begeleider verplicht een vorming moet volgen. Enkel begeleiders die een attest kunnen voorleggen dat bewijst dat ze een vormingsmoment hebben gevolgd, zullen op het voorlopig rijbewijs ingeschreven kunnen worden. Kwb biedt dit verplicht vormingsmoment aan in verschillende afdelingen

Vrijdag 31 januari / Zaterdag 1 februari 2020 Torhout content

Samenaankoop potgrond

Samen kopen is voordeliger. Door deel te nemen aan deze samenaankoop kun je heel wat voordeel doen.
Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari kan de potgrond opgehaald worden.

Vanaf 7 februari 2020 Torhout content

Koken met Charlotte

Na het grote succes van vorige reeksen starten we we op vrijdag 7 februari terug met een lessenreeks "Koken met Charlotte". De lessen gaan door in de keuken van Vives Torhout. Er zijn meerdere fornuisen en aanrechten in de keuken aanwezig zodat iedereen in deze lessenreeks alles eens kan uitproberen.
De kooklessen gaan door op volgende data (telkens op vrijdag): 7 en 21 februari, 6 en 20 maart, 24 april 2020.

Dinsdag 3 maart 2020 bbq

Wijzer op de weg

Deze workshop is erop gericht de kennis van de wegcode op te frissen. Ook worden de laatste wijzigingen in de wegcode overlopen.
Deze workshop wordt gegeven door een ervaringsdeskundige in rijopleidingen.

Zaterdag 14 maart 2020 geocaching

Repair Café

Gooi uw toestel niet weg, maar laat het eerst controleren op ons repair café. Wij geven het een tweede leven. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu.
kom op zaterdag 14 maart tussen 13u30 en 16u30 naar het "Bourgondisch hof", Ganzevijverstraat 4, Torhout. (achterkant station)

Zondag 15 maart 2020 geocaching

Nationale wandeldag

Dit jaar gaat de nationale kwb-wandeldag door in Koersel (Limburg) op zondag 15 maart 2020. Kwb-West-Vlaanderen gaat er met de bus heen en jij kan mee!

Vrijdag 3 april 2020 Torhout content

Elektrische fietsen en speed pedelecs

Met kwb willen we duurzaam vervoer promoten. De elektrische fiets kan een mooi alternatief zijn voor je tweede wagen. Een ervaren fietsenmaker komt ons informeren over dit actuele onderwerp op vrijdag 3 april om 19u30 in zaal De Bosgalm, Pastoriestraat Torhout.

Vrijdag 17 april 2020 Torhout content

Stroom op je dak

In deze infosessie neemt een deskundig spreker je mee in het verhaal van zonnepanelen en zonne-energie.

Vrijdag 8 mei 2020 Torhout content

Meibedevaart naar Dadizele

Ben je nog sportief en zie je het zitten om eens op bedevaart naar Dadizele te gaan, dan is dit een geknipte activiteit voor jou! Met een enthousiaste groep wandelaars wordt ieder jaar een voettocht naar de basiliek van Dadizele ondernomen.

Zondag 31 mei 2020 Torhout content

Torhoutse gordel

Omwille van de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus werd na intern overleg beslist om deze activiteit te annuleren.

Wandelhappening doorheen mooie landelijke wegen langs onze Torhoutse kastelen.

Vanaf 1 juli 2020 dansen

Fotozoektocht "Het Revinzepad"

Daar we in deze coronatijden geen gezamenlijke activiteiten kunnen inrichten hebben we een fotozoektocht met een mooie prijzenpot in elkaar gestoken.
Leden en niet-leden kunnen deelnemen aan deze fotozoektocht ....

Zaterdag 12 september bbq

Stadsbezoek Roubaix

Deze activiteit wordt verplaatst naar een andere datum.

Vanaf woensdag 9 september dansen

Dansinitiatie lijndansen

Samen met Femma en de Gezinsbond van Torhout richten wij een initiatie lijndansen in, deze driedelige reeks gaat door in zaal de Bosgalm te Torhout. Data van de lessen: 9, 16 en 23 september.

Vanaf donderdag 10 september dansen

Dansinitiatie paardansen

Samen met Femma en de Gezinsbond van Torhout krijgen opnieuw de gelegenheid om te starten met 3 initiatielessen paardansen. Disco-swing, chachacha en quickstep worden door een ervaren lesgever, in zaal de Bosgalm te Torhout vakkundig aangeleerd. De lessen gaan door op 10, 17 en 24 september.

Zaterdag 12 september dansen

Etapas

Etapas, is een gezellige avond doorbrengen, om mensen te ontmoeten en beter te leren kennen bij een hapje en een drankje. “Etapas” is een samensmelting van etappes en tapas. Dit is een activiteit waar iedereen actief aan meewerkt. Het leuke aan deze activiteit is, dat er niet in groep naar een volgende stopplaats wordt gegaan, maar dat de koppels bij het vertrekken van een plaats elk naar een andere plaats gestuurd worden.

Donderdag 24 september bbq

Bedrijfsbezoek Sadef

Op donderdag 24 september 2020 nemen we een kijkje binnen het bedrijf voestalpine Sadef te Gits.

Belangrijk: Door corona is het niet zeker of het bedrijfsbezoek zal kunnen doorgaan, of onder welke voorwaarden dit kan gebeuren. Door je vooraf in te schrijven, houden we u verder op de hoogte.

Zondag 4 oktober spel

Spelletjesnamiddag

Op deze Spelletjesnamiddag krijg je de kans om de nieuwste gezelschapsspellen te leren kennen. Er is uiteraard ook een groot aanbod van klassieke gezelschapsspellen.

Zaterdag 10 oktober 2020 geocaching

Repair Café

Gooi uw toestel niet weg, maar laat het eerst controleren op ons repair café. Wij geven het een tweede leven. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu.
kom op zaterdag 14 oktober tussen 13u30 en 16u30 naar het "Bourgondisch hof", Ganzevijverstraat 4, Torhout. (achterkant station)